Paterice

Articole recente

Carti

Blogroll


« | Main | »

Cand vine binecuvantarea lui Dumnezeu?

By pateric | iunie 2, 2006

Binecuvântarea lui Dumnezeu vine atunci când dam milostenie

Batranul Sava de la Manastirea Filoteu mi-a povestit ca în timpul marii foamete din 1917 parintii de la Manastirea Iviru, vazând ca se golesc magaziile manastirii au împutinat primirea de straini.

Ba chiar un proestos mai zgârcit insista sa o taie de tot. Ca urmare si Hristos a oprit orice binecuvântare pentru manastire. Atunci parintii au început sa flamânzeasca si sa se plânga lui Hristos si Maicii Domnului ca nu se îngrijesc de manastirea lor. Din pacate nu-si întelesesera greseala.

Intr-o zi s-a aratat Hristos portarului manastirii în chip de sarac si i-a cerut putina pâine. Atunci portarul i-a spus cu mâhnire:

– Nu avem, frate, de aceea am si taiat primirea de straini. Dar asteapta putin si-ti voi aduce bucatica ce o am în chilie pentru mine.

Atunci a alergat la chilia sa si aducând pâinea ce o avea pentru sine, a dat-o Saracului. A vazut, însa, ca fata Aceluia stralucea. Dupa ce Saracul a luat pâinea, l-a întrebat pe portar:

– Stii de ce a venit aceasta nenorocire peste manastire? Deoarece ati alungat de aici doua lucruri: pe „dati” si pe „vi se va da”.

Dupa aceste cuvinte S-a facut nevazut, raspândind o stralucire care l-a orbit pe portar. Atunci portarul s-a pierdut cu firea, dar dupa putin timp si-a revenit si a alergat înfricosat la proestosii manastirii, carora le-a povestit întâmplarea.

La început parintii îsi chinuiau mintea sa-si aminteasca pe care oameni i-au alungat. Dupa aceea însa si-au dat seama ca Saracul Acela fusese Hristos si au înteles si cuvintele Sale din Evanghelie: „Dati si vi se va da”.

Aceia s-au cait îndata pentru greseala lor si, de îndata ce au început sa dea din putinul lor la saraci, degrab au sosit si binecuvântarile bogate ale lui Dumnezeu.

Topics: Despre milostenie | Comentariile sunt închise pentru Cand vine binecuvantarea lui Dumnezeu?

Crestinism Ortodox.ru. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet