Paterice

Articole recente

Carti

Blogroll


« | Main | »

Sfântul Gheorghe

By pateric | iunie 2, 2006

Sfântul Gheorghe se îngrijeste de praznicul sau

Odata, batrânul Evloghie, ucenicul lui Hagi-Gheorghe de la Chilia Sfântului Gheorghe „Cel ce s-a aratat”, n-a putut gasi peste pentru hramul chiliei, ce se apropia si a lasat aceasta în grija Sfântului Gheorghe.

In ajunul praznicului a auzit deodata niste lovituri de animal în poarta. A iesit afara si, ce sa vada? Un catâr încarcat cu peste proaspat, saptezeci de ocale.

Vazând aceasta a slavit pe Dumnezeu si a multumit Sfântului. Apoi a dat de mâncare catârului, care venise singur de departe, povatuit de Sfântul Gheorghe.

Ce se întâmplase? Un pescar de la Ierissos avea doi catâri încarcati cu peste si mergea spre Manastirea Zografu. Sfântul Gheorghe însa a luat un catâr si l-a îndreptat spre chilia parintelui Evloghie, care i se rugase pentru aceasta.

Pescarul a cautat catârul întrebând în dreapta si în stânga si în cele din urma a aflat ca animalul s-a dus cu pestele la Chilia Sfântului Gheorghe. Atunci a înteles si el minunea si purtarea de grija a Sfântului pentru praznic, si cu totii au slavit pe Dumnezeu.

Topics: Minuni | Comentariile sunt închise pentru Sfântul Gheorghe

Crestinism Ortodox.ru. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet