Paterice

Articole recente

Carti

Blogroll


« | Main | »

Maica Domnului miruieste pe începatorul evlavios

By pateric | iunie 19, 2006

Acum câtiva ani un tânar iubitor de monahi a participat cu multa evlavie la o priveghere de toata noaptea la o manastire din Sfântul Munte. Era praznicul Intrarii în Biserica a Maicii Domnului si, deoarece voia si el sa se afieroseasca lui Dumnezeu, pe toata durata privegherii a stat în picioare si s-a rugat cu umilinta.

Când au ajuns la Laude, preotul a miruit pe parinti si pe închinatori cu untdelemn din candela Maicii Domnului. Tânarul, însa, din multa lui evlavie si sfiala nu s-a apropiat sa fie miruit, deoarece se considera nevrednic. Dupa ce au trecut toti, si a plecat si preotul, a simtit nevoia launtrica sa mearga sa se închine cel putin la icoana Maicii Domnului, ca sa primeasca si el putin har. Si în timp ce, se închina cu multa evlavie la icoana Maicii Domnului, candela ei s-a ridicat singura si s-a varsat din ea untdelemn pe capul tânarului, fara sa picure jos, nici pe hainele lui, ci numai în vârful capului sau. In acelasi timp a simtit si o veselie duhovniceasca de nedescris, cum nu mai simtise niciodata în viata sa.

Când l-am vazut de departe pe tânar, înainte ca el sa-mi povesteasca întâmplarea – deoarece din schimbarea fetei sale se vedea faptul cel dumnezeiesc – l-am întrebat ce i s-a întâmplat. Iar acela mi-a povestit totul cu multa simplitate.

De aici oricine poate vedea ca pe cei foarte evlaviosi si smeriti îi miruieste însasi Maica Domnului si îi preschimba duhovniceste.

Topics: Despre simplitate, Despre smerenie | Comentariile sunt închise pentru Maica Domnului miruieste pe începatorul evlavios

Crestinism Ortodox.ru. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet